Logo-animatie laten maken

Wil jij jouw brand en jouw logo Top Of Mind maken bij jouw doelgroep? Dan moet je nu een logo-animatie laten maken.

Je kunt een logo-animatie laten maken voor in jouw email-handtekening, voor op jouw website of om te verspreiden via sociale media. Het versterkt jouw online visuele identiteit. Daarnaast kun je logo-animaties verwerken in al je video’s als intro. Op die manier worden jouw video-uitingen een consistent geheel.

Het logo is dé belangrijkste visuele uiting van een bedrijf of organisatie. Je wilt natuurlijk dat jouw logo opvalt en blijft hangen. Je wilt dat mensen meteen aan jouw bedrijf denken wanneer zij de door jou aangeboden diensten of producten overwegen aan te schaffen. Dat doe je door ‘top of mind’ te zijn en te blijven bij jouw doelgroep. Om top of mind te worden moet je allereerst opvallen. En opvallen doe je met behulp van beweging. Bewegend beeld is een krachtige aandachtstrekker en houdt de aandacht ook langer vast dan stilstaande illustraties.

Breng jouw logo in beweging! Daar waar andere logo’s makkelijker onopgemerkt blijven springt jouw beeldmerk meteen in het oog.

Ik wil een logo-animatie!

Logo animatie laten maken

Storytelling, huisstijl en animatie

Naast dat je wilt opvallen, wil je natuurlijk dat jouw logo blijft hangen. Mensen onthouden jouw logo veel beter als zij er een verhaal of gevoel aan kunnen koppelen. Door middel van storytelling kun jij een verhaal aan jouw logo koppelen. Je vertelt hoe jouw logo tot stand is gekomen en welke elementen uit het logo welke waardes van jouw bedrijf presenteren. Zelfs in een korte animatie van een paar seconden is het mogelijk om een verhaal te vertellen. Of je nu zoals Nike de kracht haalt uit de eenvoud van de Swoosh om snelheid en sportiviteit te animeren of zoals Walt Disney uitpakt met vuurpijlen, regenbogen en kastelen. De manier waarop jouw verhaal tot stand komt, moet jouw bedrijf presenteren. De animatie moet jouw identiteit uitstralen.

Met een logo-animatie kun je werkelijk elke kant uit, van zakelijk, strak en corporate tot creatief, uitbundig en verhalend. Wij bij Fiks Film kijken samen met jou welke stijl het beste past bij jouw bedrijf, identiteit, logo en huisstijl. We vertellen samen met jou het verhaal van jouw beeldmerk en jouw bedrijf, zodat niemand ooit meer vergeet wie jij bent!

Een logo-animatie laten maken door Fiks Film

Als jij een logo-animatie wilt laten maken door Fiks Film, doorlopen wij samen verschillende stappen. De animatie duurt vanzelfsprekend korter dan de gebruikelijke 60 seconden uitleganimaties. Daarbij kun je denken dat het daardoor makkelijker is voor ons als ontwerpers. Het tegendeel blijkt waar. Er is niets zo uitdagend als een heel verhaal vertellen binnen 10 seconden. Daarom moeten wij exact weten waarom en hoe jouw logo tot stand is gekomen. Jouw briefing is daarbij van onmiskenbare waarde. Op die manier missen wij geen essentiële onderdelen.

  • Eerst kijken we samen met jou naar de identiteit van jouw bedrijf, de herkomst van het logo en het verhaal dat je over wilt brengen.
  • Vervolgens bedenken we een concept voor de animatie. Dat concept werken wij uit in onze schetsen. Ondertussen blijf jij als opdrachtgever betrokken bij het proces en kun je regelmatig feedback geven.
  • Na de schetsfase gaan we aan de slag met de video, dit kost meestal een paar dagen tot een week werk, afhankelijk van de complexiteit en kwaliteit waar we naar opzoek zijn.
  • Na oplevering van de eerste versie is er opnieuw een feedbackronde, meestal blijft het bij één of twee feedbackrondes, maar we werken altijd door tot we het ultieme resultaat hebben bereikt. Er is niets zo leuk als een tevreden opdrachtgever!

 

Wil jij ook een logo-animatie laten maken door Fiks Film? Kom dan direct in contact. Wij zijn gevestigd in Nijmegen, maar reizen wekelijks het hele land door.

Direct contact

Of neem eerst even rusting een kijkje op onze website en vergeet daarbij niet onze animatieproducties!

Een kijkje op de site Bekijk de animatieproducties