Infographic laten maken Nijmegen

Met heel veel plezier en enthousiasme maken wij infographics vanuit hartje Nijmegen. Een infographic wordt ook wel praatplaat genoemd. Je kunt een infographic of praatplaat laten maken wanneer je…

  • … een complexe boodschap hebt.
  • … met een lap tekst jouw doelgroep niet bereikt.
  • … je het gaaf vindt om écht tot de kern te komen.
  • … je geloofd in de kracht van beeld.

Wil je ook een praatplaat of infographic laten maken?

Kom in contact Meer over ons

 

Infographic laten maken

Hoe maak je een infographic

Het proces lijkt enorm veel op het maken van een animatie video. De processtappen zien er als volgt uit:

  • We hebben een (meestal online) briefing met de klant. Daarin trachten we door een gestructureerd gesprek écht tot de kern te komen.
  • Vervolgens maken wij de eerste schets. We gaan opzoek naar een mooie structuur om de informatie overzichtelijk en toegankelijk in te richten.
  • De klant verzameld alle feedback binnen de organisatie. Vervolgens gaan we live de feedback verwerken. Dat doen we in een videocall waarin we onze digitale tekentafel ‘delen’.
  • Dan gaan we aan de slag met de stijl van de infographic.
  • En last but not least leveren we de infographic op in het gewenste formaat.
Complexe boodschap illustratie

De briefing

Tijdens de briefing proberen we écht tot de kern te komen. Ondanks dat je veel kunt vertellen op een praatplaat, zullen er (soms) pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden. Dat is niet omdat wij zo flauw zijn, maar omdat we anders het doel van de praatplaat voorbij stevenen. We willen namelijk een helder en duidelijk beeld opleveren, waarmee we de aandacht van de kijker zo kunnen sturen dat de informatie wordt begrepen én opgenomen.

Ontwikkeling infographic

De schets

Bij de schetsfase gaan we met digitaal potlood en papier aan de slag met de structuur van de plaat. Soms wordt dat een pad, soms wordt dat een in vlakken verdeeld beeld en soms wordt het iets totaal out of the box. Alles kan, dat is het leuke!

Infographic productie

Live feedback verwerken

Het is belangrijk dat de klant álle feedback verzamelt vóórdat we het live schetsproces ingaan. Op die manier kunnen we soms al in één of twee rondes de daadwerkelijke eindstructuur bepalen.

Zelf vinden we het altijd erg gaaf om op deze manier feedback te verwerken. We merken ook zeker aan klanten dat ze het een leuke manier vinden.

Infogaphic laten maken

De stijl bepalen

Als de structuur én vorm van de infographic zijn bepaald, gaan we aan de slag met de illustratiestijl. Dat kan (wat ons betreft) alle kanten op. Natuurlijk houden we rekening met de reeds bestaande wensen binnen de organisatie van een klant. Huisstijlkleuren, vormentaal, fonts, alles wordt meegenomen.

Infographic productie

Oplevering van de infographic

Last, but not least leveren we de infographic op. We doen dat natuurlijk in het gewenste bestandsformaat. Keuzes daarbij zijn of je hem online of offline gebruikt. Online communicatiemateriaal vraagt om nét wat andere specs dan offline materiaal.

Wil je ook een infographic of praatplaat laten maken? Laat het ons weten! Op dit artikel van Frankswatching lees je 6 redenen waarom een infographic jou kan helpen. Ook op deze website kom je interessante feiten tegen over de effectiviteit van infographics en praatplaten.

Kom in contact