Video-animatie combinatie

Naast dat wij met onze animatiestudio heel graag animatie video’s maken. Worden wij ook steeds meer geïnspireerd door de combinatie van live-action video en animatie. Er zijn heel veel prachtige voorbeelden van dergelijke video’s in de vorm van uitleganimaties, brandvideo’s en ook gewoon creatieve kunstvideo’s. Natuurlijk wil je als animatieproducent, wanneer je geïnspireerd wordt door content van anderen, ook graag dergelijke prachtvideo’s maken. De video-animatie combinatie is uniek én toegankelijk.

Het wachten is dan alleen vaak nog op de juiste en passende opdracht. Of die opdracht nu uit Arnhem, Nijmegen, Amsterdam of Den Haag komt. En het feit wil dat we een hele mooie opdrachtgever hebben gevonden. De naam houden we nog even in het midden, maar we willen wel graag al wat materiaal delen. Ook delen we onze inspiratie in deze blog.

Kom in contact Bekijk onze animatie video’s

Animatie live-action combinatie

Stijl live-action animatie

Voor de stijl van onze video-animatie combinatie zijn wij opzoek gegaan naar een aansprekend en warm beeld. Voor de video willen we gebruik maken van elementen die je op je bureau of keukentafel hebt staan. Zo hebben in dit eerste styleframe gebruik gemaakt van een broodtrommel. Om de broodtrommel heen hebben we een huis gevormd. Op het huis hebben we zonnepanelen geplaatst (gerelateerd aan het thema van de animatieproductie).

Voor iedere productie proberen we meerdere stijlen te ontwikkelen. Dat doen we om uit te testen wat werkt en wat niet werkt. In de ontwikkeling van deze stijlen kwamen we erachter dat we voor de video beter wat meer rust in kunnen bouwen. De header-afbeelding hierboven doet namelijk wat druk aan. Het geeft de kijker iets té veel informatie om te verwerken.

Live action illustratie

Bijschaven van videostijl

Met de uiteindelijke product-video willen we de kijker op een professionele manier inzicht geven in ‘het product’. Wat ‘het product’ is – houden we ter bescherming van onze opdrachtgever – in het midden. Waar het wel om gaat in de video is dat we een doelgroep van mannen tussen de 30 en 55 willen aanspreken. Daarom hebben wij besloten om het karakter een wat meer professionele uitstraling te geven en het huisje wat ‘strakker’ vorm te geven. Door te speels te illustreren kunnen we namelijk verliezen aan informatiewaarde; De doelgroep neemt de boodschap dan minder serieus.

Illustratiestijl video

Inspiratiefilm - Oreo reclamevideo

De Oreo reclamevideo is een prachtig voorbeeld van de combinatie tussen live-action video en animatie. De reclamefilm maakt fantastisch gebruik van de mogelijkheden. Je ziet dat de acteurs tijdens het schieten van de beelden al rekening hebben gehouden met de animatiebeelden. Dat is natuurlijk ultiem. Door deze sterke integratie heb je als kijker niet eens het gevoel dat de lijnen en illustraties pas later over de video heen zijn gelegd.

Inspiratiefilm - Thinkmojo

Bijgaande inspiratiefilm van Thinkmojo geeft een andere kijk op de animatie-video combinatie. Door het kikvors-perspectief dat zij toepassen krijg je een leuk inkijkje in een soort miniatuurwereld. Het zorgt voor een uniek sfeertje en een aantrekkelijk beeld. Dit kikvors perspectief was dan ook zeker de inspiratie voor onze stijlopzetjes voor de te produceren aniamtiefilm.

Animatiefilm laten maken door Fiks Film?

Wil jij ook graag een animatiefilm, uitleganimatie of brandvideo laten maken door Fiks Film? Wij zouden zeer vereerd zijn. Onze animatiestudio staat dag en nacht voor je klaar (minus de uurtjes die we nodig hebben om te slapen). Wij zijn in veel thema’s thuis en weten ons moeiteloos in nieuwe thema’s te verplaatsen. Van duurzaamheid tot crypto en van grote corporate tot overheid en gemeente, u roept wij draaien.

Animatiefilm laten maken