Project – Solar4all

De krent in de pap, de kers op de taart óf de vector tussen de pixels. Soms zit er zo’n project tussen waar je nog nét iets meer van smult dan van alle andere projecten. Natuurlijk zijn alle animatieprojecten leuk, maar in het hier beschreven project kwamen de juiste facetten samen; Creatieve vrijheid, de juiste mensen op de juiste plek en een meedenkende opdrachtgever. Voor de opdrachtgever Solar4all hebben wij een videoproductie neergezet waar live-action, 2d-animatie en 3d elkaar ontmoeten. Lees hieronder meer over deze animatie video.

Bekijk ons portfolio! Kom direct in contact!

Over de klant

Solar4all is de ‘one-stop-solar-shop’ voor installateurs. Ze verkopen zonnepanelen en toebehoren in allerlei vormen en maten. Hun doelgroep betreft zowel de één-mans-installateur als de grote installatiebedrijven. Voor bedrijf Solar4all was het tijd om te innoveren. Zij zagen dat zij hun installateurs beter van dienst konden zijn door hun op verschillende vlakken te ontzorgen met één enkele applicatie.

De hulpvraag

Solar4all heeft een efficiënte app ontwikkeld, waarmee ze installateurs van groot tot klein mee kunnen helpen én tegelijkertijd hun eigen producten mee kunnen verkopen. Met zo’n slim product (de app) is het natuurlijk wel zo fijn als hij ook gebruikt wordt.

De doelgroep van de Solar4all app, de installateurs, is een hele interessante. Het zijn over het algemeen mensen die hun eigen manier van werken hebben en ‘het wel goed vinden zo’. Daarnaast is de doelgroep voornamelijk mannelijk en staan ze relatief sceptisch ten opzichte van vernieuwing. Wat nu wellicht een negatieve lading krijgt, maar niet per se verkeerd is.

Illustratie-bus

De oplossing

Nu we weten wie de opdrachtgever is en wie de doelgroep is, is het tijd voor dé oplossing. Belangrijk voor de videoproductie was het voorkomen (of verminderen) van weerstand en het tonen van de vele voordelen van de app. Op die manier zouden we de doelgroep kunnen overhalen tot het (in ieder geval) proberen van de app. Want, zeg nou zelf, waarom zou je niet iets proberen wat alleen maar voordelen schijnt te hebben voor jouw dagelijkse werkzaamheden.

Het idee

Het idee achter de videoproductie is als volgt. We wilden graag de grote chaos aan taken visualiseren waar een installateur dagelijks mee te maken heeft. Bijvoorbeeld het moeten maken van offertes, het wachten op het inmeten, het te woord staan van klanten en het bestellen van spullen op verschillende sites. Deze warboel wilden we verplaatsen naar een voor de installateur herkenbare situatie; Het bureau, waarvandaan het gros van de taken wordt uitgevoerd. En dat terwijl je als installateur natuurlijk liever op de daken staan.

Het verhaal van de animatieproductie wordt verteld vanaf het bureau van de installateur met objecten die de installateur veel gebruikt. Hieronder vallen natuurlijk de laptop en telefoon, maar ook de gereedschapskist en zijn vertrouwde bus.

Video opnames

De videoproductie

De videoproductie is een combinatie van 2d-animatie, 3d-animatie en live-action video. Voor de live-action beelden hebben wij onze vaste cameravriend Raymond van Movus ingevlogen. Het belangrijk van de live-action shoot was dat we een heel ‘steady’ beeld hadden, zodat we tijdens de na-productie er goed overheen konden animeren en illustreren. Daarnaast was de opstelling van de objecten op tafel van belang. Er moet voldoende ruimte tussen de spullen zitten voor de bus én we konden spelen met scherptediepte verhoudingen.

Het animatiewerk

Voor het animatiewerk hebben wij samen met experts uit ons netwerk de combinatieslag gemaakt tussen tweedimensionale motion graphics en driedimensionale animatie. Ook zit er een stuk flat-animatiewerk in. Ofwel, we hebben alles uit de kast gehaald om er een toffe productie van te maken.