Patagonia – Brand video

Voor de ‘groene multinational’ Patagonia maakten wij vanuit onze animatiestudio een animatie film ofwel brand video. De storyline van de video is geïnspireerd op de missie en visie van Patagonia zelf (lees hier hun visie en missie). We hebben het een en ander aan de boodschap geschaafd, maar de tekst vooral dicht bij de kern gehouden. Op die manier sluiten we zo dicht mogelijk aan bij het merk-gevoel van Patagonia.

Kom in contact Bekijk onze animatie video’s

Over Patagonia's brand video

Er zijn in onze ogen weinig merken die op zo’n manier teruggeven aan de wereld als Patagonia. Met campagnes als Don’t buy this jacket en Vote the assholes out (gericht op de Amerikaanse verkiezingen) laat Patagonia zien dat zij zich effectief inzetten voor een mooiere wereld voor ons allemaal. Daarnaast doet Patagonia op regelmatige basis meerdere grote donaties aan natuurorganisaties. Onder andere voor het behoud van Nationale parken.

De onvermoeibare inzet van Patagonia voor het behoud van een mooie wereld, maakt dat zij onze uitverkoren droomklant zijn. Als wij op een ochtend wakker worden met een offerte-vraag van Patagonia in onze mailbox, is onze missie geslaagd.

Patagonia duurzame actie

Het doel van de animatie video

Nog niet alle mensen weten dat Patagonia naast een kleding merk ook een extreem duurzame en (bijna) filantropische organisatie is. Zelf dragen wij veel van hun kleding en ook om ons heen zien wij het merk steeds vaker opduiken. Echter, wanneer wij het gesprek aangaan, merken wij dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de missie en visie van Patagonia. Ons doel is om daar wat aan te doen.

Met de brand-video willen wij Patagonia verder op de kaart zetten als hét kledingmerk voor iedereen die geeft om een mooie wereld. 

Illustraties gebaseerd op échte beelden

De basis van de animatiefilm is natuurlijk de tekst. Echter, wanneer wij voldoende de tijd hebben, zullen wij de tekst ook altijd meteen schrijven in combinatie met het scenario. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de beide echt goed op elkaar aansluiten en een mooie spanningsboog opbouwen.

Om de kijker écht mee te nemen in het verhaal, moest de opbouw van de animatie video perfect zijn. Daarom kozen we voor een opbouw van verleden naar heden en toekomst. Door een stuk van Patagonia’s geschiedenis mee te nemen in de video, met illustraties gebaseerd op ‘echte beelden’, willen we de video authentiek houden. We willen de kijkers achterlaten met een ‘hier moet ik bij horen’ gevoel.

Het animatieproces

We komen nog steeds mensen tegen die denken dat een animatie produceren ‘zo gepiept is’. Dat doet natuurlijk altijd een beetje pijn in ons animatie-hartje, maar het is daarentegen ook weer heen begrijpelijk. Daarom willen wij in de video hiernaast een klein inkijkje geven in de manier waarop karakters en beelden tot leven komen.

Wij houden van bewegend beeld

Met Fiks Film produceren wij met veel liefde animaties voor een enorme verscheidenheid aan klanten. Samen met de opdrachtgevers doorlopen we een proces van begin tot eind. Wij hebben alles in huis, van copywriters tot zeer getalenteerde illustratoren en animatoren. Leg vooral je vraag eens aan ons voor. Wie weet kan er iets heel moois ontstaan!

Kom in contact