In Cijfers – Animatie video laten maken

In dit kort blog laten wij in cijfers zien, waarom jij een animatie video ‘moet’ laten maken.

Je bent niet voor niets op onze website terechtgekomen. Dat vertelt ons dat we jou niet meer hoeven te overtuigen van het feit dat animatie video’s heel gaaf zijn. Wel kan het zijn dat je nog met wat vragen zit. Bijvoorbeeld over de effectiviteit van het laten maken van een animatie video. Vanuit verschillende bronnen hebben wij cijfers gevonden met betrekking op online (animatie)video’s.

Kom in contact Bekijk onze video’s

Animatie in cijfers

Video op sociale media

Beeld is hét meest essentiële onderdeel van de hedendaagse online sociale kanalen. Posts met alleen tekst ‘doen het niet meer’. Foto’s, video’s, animaties en illustraties, je hebt het nodig om jouw post bij de doelgroep onder de aandacht te krijgen.

Zo zegt bijvoorbeeld 62% van de onderzochte mensen dat zij een merk interessanter vinden na het zien van hun stories op bijvoorbeeld FaceBook. En wist je dat op YouTube dagelijks meer dan 1 miljard uur aan video wordt bekeken?

Video is niet meer weg te denken uit de online samenleving.

Video sociale media

Algemene cijfers over (animatie) video's

62% van de mensen kijkt liever korte video’s. De mens is online namelijk bovenal onrustig en gehaast. Dus je hebt twee keuzes; óf je pakt de aandacht met een lange en ijzersterke video óf je geeft ze snel wat ze willen. Daarnaast geeft 85% van de mensen aan dat ze graag méér video willen zien van de merken en organisaties waarin zij geïnteresseerd zijn. Dat, terwijl dat men gemiddeld al maarliefst 18 uur per week naar online video’s kijkt.

Video's op YouTube

YouTube is nog steeds de tweede grootste zoekmachine van de wereld (naast Google) en heeft de meeste online videocontent. Het platform heeft ruim 2 miljard actieve gebruikers. Op het platform wordt 70% van de video’s bekeken via de mobiele telefoon. Dat heeft invloed op het soort video’s dat je moet produceren. De grote van het scherm van de kijker is namelijk zeer bepalend voor de productie van de video. Daarnaast zegt een dikke 70% van de mensen wel eens wat gekocht te hebben na het zien van online video-advertenties.

Youtube in cijfers

Andere platformen met video

Naast Youtube spelen natuurlijk een veelvoud aan sociale platformen een rol bij het succes van video. Daarbij kun je denken aan TikTok, Instagram en alle andere ‘new kids on the block’. Video is tegenwoordig simpelweg noodzakelijk. En dat is helemaal niet erg. Er zijn ontzettend veel gave en inspirerende video’s. Mensen komen in beweging door video’s, mensen lachen om video’s én mensen informeren elkaar via video’s. Zo lang het allemaal op een verantwoorde en veilige manier gebeurt is de opkomst van video een fantastische ontwikkeling.

Opkomst van video