Fiks Film opereert klimaatneutraal

Wist je dat Fiks Film sinds het jaar 2019 klimaatneutraal opereert vanuit hartje Nijmegen? Nu 2020 is afgelopen zullen we ook onze voetafdruk voor het jaar 2020 laten berekenen en op een correcte manier compenseren.

Wij, Koen en Nelis, zien de wereld om ons heen veranderen. Nederland is in de afgelopen 30 jaar al een graad opgewarmd en als we de VN mogen geloven zal de aarde in 2100 met 3 graden zijn opgewarmd. Het is daarom belangrijk dat we allemaal een steentje bijdragen. Wij doen dat door klimaatneutrale video’s te produceren.

Fiks-Film-animatie-studio-klimaatneutraal

Impact Fiks Film

We nemen onze klanten graag mee in onze impact, zowel negatief als positief. Wij creëren positieve impact door middel van onze animaties. We enthousiasmeren, informeren en leren kijkers over veel relevante onderwerpen zoals klimaatadaptatie, inentingen of preventie. Veel organisaties vinden het lastig om over hun negatieve impact te praten, zoals hun uitstoot. Fiks Film wil hierin volledig transparant zijn en beloofd om elk jaar onze uitstoot te compenseren, ook de uitstoot die veroorzaakt wordt door het bekijken van onze animaties. Dat betekent dus volledig klimaatneutrale animaties.

Voor onze partner Beo produceerden wij bijvoorbeeld de hiernaast getoonde animatie over de productie van hun duurzame drinkflessen.

Waar bestaat onze 2601 kg CO2 uitstoot uit?

Het grootste deel van onze uitstoot is afkomstig van de verwarming van ons kantoor, wat neerkomt op 63% van het totaal. 15% is afkomstig van het elektriciteitsverbruik van onze apparatuur, ook al hebben we op kantoor en thuis groene stroom. Arjan Lubach vertelde ons namelijk dat groene stroom niet altijd groen is vandaar dat we dit voor de zekerheid toch maar als uitstoot rekenen. Onze bewegingen naar de klant proberen we zoveel als mogelijk met de trein te doen, maar af en toe is de auto noodzakelijk, wat zorgt voor een derde plek met 11% van het totaal. De uitstoot die komt kijken bij de productie van onze apparatuur hebben we ook berekend en komt op plek 3 (7%). Ons watergebruik, afvalproductie en de emissies die vrijkomen bij het bekijken van onze animaties vormen samen nog de 4% die over is.

Compensatie

Wij compenseren onze uitstoot in samenwerking met Trees for all. Een wereldwijd opererende organisatie die inmiddels al 5 miljoen bomen en struiken heeft gepland. Bomen zijn namelijk hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert daarmee CO2-uitstoot. Ze hebben projecten met betrekking tot voedselbossen in Nederland, extra leefgebied creëren voor chimpansees in Ghana tot het uitbreiden van het nevelwoud in Costa Rica om zo de prachtige jaguar te beschermen. Hiermee draagt Trees for all bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Mart van Kuijk heeft ons geholpen met het berekenen van onze uitstoot en de compensatie daarvan: Partners in climate! 

Kom in contact Bekijk onze animatie video’s

Uitgewerkte illustratie