Een goede schets is het halve werk

Elke animatie video begint met een verhaal. Maar wat maakt een verhaal nou tot een goed verhaal? Op die vraag zijn meer dan honderd antwoorden mogelijk, maar een ding is zeker: de manier waarop het verteld wordt. Een verhaal gaat leven zodra het tot de verbeelding spreekt en inhaakt op de belevingswereld van het publiek. In deze blog gaan we het hebben over het schetsen voor een animatiefilm, want ‘Een goede schets is het halve werk!’.

Kom in contact Bekijk onze video’s

Beeldtaal en storytelling

Schrijvers, sprekers, politici en advocaten doen dat door teksten in beeldspraak en metaforen te vangen. Zij gebruiken het woord om een beeld te schetsen.
Wij hebben naast de pen gelukkig ook nog het potlood tot onze beschikking. Voor ons ligt de kracht van storytelling versleuteld in de combinatie van beide.

Een beeld alleen zegt echt niet altijd meer dan duizend woorden. Maar hoe meer je een verhaal beeldend vertelt, hoe sterker de herkenning wordt. Je verplaatst je makkelijker in de geschetste situaties, personages en emoties. Je beleeft én onthoudt de boodschap alsof je er zelf bij was.

Schetsen en ideeën

Om ons werk – zij het een animatie, illustratie, infographic of website – tot leven te wekken brengen we de inhoud en de beelden bij elkaar op de tekentafel. Een goede schets is het halve werk.

In deze fase van het ontwerpproces wordt de brug geslagen tussen de boodschap en onze fantasie.
Door te schetsen kunnen we snel veel ideeën uitproberen. Er vallen ideeën af en komen nieuwe ideeën voor in de plaatst.

De basis voor een goede video

De schetsen en het script vertellen samen het verhaal en zijn daarmee niet alleen de leukste maar misschien ook wel de belangrijkste stappen in het maken van een animatievideo.

Benieuwd voor welk project we de schetsen uit dit blog hebben gemaakt? Volg ons online!

Instagram Vimeo LinkedIn