De beste kerstanimaties van 2021

Het is weer bijna die tijd van het jaar. Kerstmis 2021 komt eraan en dat betekent dat niet alleen mensen flink zullen uitpakken, maar ook bedrijven. Bedrijven pakken iedere december uit met de de beste en meest ingenieuze kerstvideo’s en kerstanimaties. Bomvol met creativiteit. Sommige zal je vanzelf tegenkomen op de televisie of socials, maar anderen zullen je (soms maar goed ook) bespaard blijven. Wij hebben voor jullie drie van onze favorieten kerstcommercials geselecteerd én natuurlijk onderbouwd waarom het ónze favorieten zijn. Lees gauw verder. Mochten we jouw favoriet zijn vergeten; Draag hem vooral aan. Bijvoorbeeld via onze socials!

Veel plezier.

Bekijk ons portfolio! Kom direct in contact!

Kerstanimatie illustratie

Een kerstwortel

‘A Christmas Carrot’, vanzelfsprekend geïnspireerd op ‘A Christmas Carol‘. De video is een fantastische parodie op het bekende verhaal van Charles Dickens. Het ingenieuze van de video is dat ze het beeldverhaal en script zo hebben kunnen ombuigen dat het een kerstverhaal én een supermarktreclame is. Het verhaal zit vol met ‘knipoogjes’. Dat zorgt ervoor dat je als kijker geboeid én nieuwsgierig blijft.

Wij doen het ze niet na.

Rendier óf vliegdier?

Het verhaal over Tiptoe is bijna net zo geniaal bedacht. Tegenstellingen doen het vaak goed in storytelling; Bijvoorbeeld een rendier met vliegangst. Tiptoe moet tijdens de video zijn angsten om te vliegen overwinnen. Hij doet dat door te ‘geloven’. Als je ergens in gelooft, is er niets dat je niet kan!

De animatie video is mooi vormgegeven in een old-school jasje. Door het gebruik van stop-motion doet het je denken aan de series die je als kind keek. Het gebruik van nostalgie werkt dus, zeker voor volwassenen. Daarnaast is het een hele aandoenlijke en vriendelijke videostijl voor de kinderen. Toch, zijn kinderen hier niet de doelgroep, maar hun ouders. De ouders zijn tenslotte de grootste afnemers bij het warenhuis.

The way you build me up

LEGO is al sinds jaar en dag een meester in het gebruiken van de video-animatie combinatie. De transities en CGI zijn geniaal vormgegeven. Daarnaast is de keuze (en aanpassingen) van het gekozen nummer een fantastische vinding. ‘The way you build me up“, slaat natuurlijk helemaal op het spelen met LEGO. De gekozen instrumenten in het nummer zorgen voor nét dat vleugje ‘kerstgevoel’.

Eigenlijk wil ik niet veel meer zeggen over deze video; Je moet hem gewoon kijken!