Animatiebedrijf in Nijmegen

Wil je een animatievideo laten maken door een Nijmeegse animatiestudio? Fiks Film is als animatiebedrijf gevestigd in het hart van Nijmegen, in de Splendorfabriek. De producenten achter Fiks Film, Koen en Nelis, zijn geboren en getogen Nijmegenaren. Met torts produceren zij al jaren animatie video’s voor verschillende Nijmeegse ondernemers, bedrijven en organisaties.

Natuurlijk werkt Fiks Film ook samen met bedrijven buiten de prachtige Waalstad. Regelmatig reizen Koen en Nelis het hele land door voor opdrachtgevers van Groningen tot Maastricht en van Amsterdam tot Arnhem. Steeds meer bedrijven en organisaties erkennen de unieke kracht van animatiestudio Fiks Film.

Bekijk ons portfolio! Kom direct in contact!

Wie zijn wij?

Wij produceren vanuit onze eigen animatiestudio, gevestigd in hartje Nijmegen. Het unieke karakter van onze animatievideo’s komt voort uit onze achtergrond. Wij zijn beide namelijk niet geschoold als animatieproducenten of überhaupt als grafisch ontwerpers. Wij zijn autodidacten en dat maakt dat wij een eigentijdse kijk op design hebben!

Koen

Koen is van origine sociaal psycholoog en heeft een master in de Gedragsverandering afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De studie heeft zijn kijk op de wereld en op menselijke interactie blijvend veranderd. Er is niets zo belangrijk als heldere communicatie!

Bekijk Koen op LinkedIn

Nelis

Nelis zijn achtergrond ligt in de politicologie. Na zijn eerste studie heeft doorgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem. Die studie heeft zijn kijk op design positief en blijvend verandert.

Bekijk Nelis op LinkedIn

 

Animatiestudio Fiks Film

Onze animatiestudio kenmerkt zich door passie en enorme inzet. Fiks Film is niet geboren uit noodzaak, maar uit liefde. Beide hadden we net zo goed Psycholoog of Politicoloog kunnen worden. Echter, kozen wij ervoor om met bloed, zweet en tranen onze eigen animatiestudio op te zetten. Omdat dat onze droom was. Wat onze studio uniek maakt, sommen we hieronder voor jou op:

  • Je hebt bij ons altijd direct contact met de designer.
  • Er zit geen maximum aan onze feedbackrondes.
  • Wij zijn zeer benaderbaar als mens en als samenwerkingspartner.
  • Wij investeren jaarlijks in het behoud van tropisch regenwoud.
  • Wij zijn academisch onderlegd en  goede sparringspartners.

Korte lijntjes

Wanneer wij aan opdrachten werken, heb je direct contact (via mail, telefoon of wat dan ook) met de mensen die jouw video produceren (wij zelf). Daardoor kunnen we extreem snel schakelen en handelen én zijn wij als projectleiders vrijwel altijd bereikbaar.

Dat heeft verschillende voordelen. Enerzijds gaat er geen informatie verloren in de communicatiestroom. Anderzijds staat het jou ten alle tijden vrij om te sparren met de designer (ook wij) van jouw video. Op die manier kunnen we tot het beste resultaat komen.

Flexibele feedbackrondes

Wij werken met flexibele feedbackrondes. Dat betekent dat wij waarde hechten aan de spontane flow van het proces. Op die manier komt een video écht tot bloei.

Natuurlijk hebben wij een vaste doorloop van processtappen in dienst van een gedegen projectplanning. De feedbackrondes echter passen wij aan op onze klanten. De ene klant heeft simpelweg meer behoefte aan betrokkenheid dan de ander. Wij vormen het proces altijd naar de voorkeuren en karaktereigenschappen van onze klanten.

Duurzaam animatiebedrijf

Nijmegen is een groene stad. Als geboren en getogen Nijmegenaren hebben wij daarom duurzaamheid ook hoog in het vaandel. Met onze animatiestudio investeren wij in het behoud van tropisch regenwoud om zo onze impact op het klimaat te minimaliseren. Wij vinden het belangrijk om de stad, ons land en de wereld net zo mooi (en het liefst nog mooier) achter te laten als dat wij hem gevonden hebben.

Onze animatie showreel

Hiernaast vind je een animatievideo waarbij in hoog tempo een aantal van onze animatievideo’s langskomen. Je ziet verschillende stijlen voorbij komen. Iedere animatiestijl is met liefde speciaal voor de klant gemaakt; Altijd uniek en afgestemd op de huisstijl.

Bekijk ons portfolio! Kom direct in contact!

Wat zeggen onze klanten?

Hieronder hebben wij een overzicht van de feedback die referenties die opdrachtgevers achter laten voor onze Nijmeegse animatiestudio. Wij hebben bewust de namen weggelaten om de persoonsgegevens te beschermen.

Zoever:

“Herken je dat gevoel? Het gevoel gevoel hebben dat mensen je gelijk begrijpen. Wat een heerlijke energie geeft dat gevoel. En je intuïtie klopt altijd, want het resultaat is precies zoals het goede gevoel van 6 weken geleden was, toen we met de animatie van ZOEVER begonnen. Top!”

Stichting BKR:

“Prettig samengewerkt met Koen en Nelis. Leuk om bij het proces betrokken te zijn en erg tevreden over het eindresultaat. Goede service en altijd beschikbaar om mee te sparren.”

Gemeente Nijmegen:

“Fijne en gezellige samenwerking, duidelijke aanpak en een prachtig resultaat waar we als OndernemersPunt Nijmegen heel blij mee zijn!”

Rijkswaterstaat:

“Zeer fijne ervaring met Fiksfilm gehad wat heeft geleid tot een mooie animatievideo over autodelen voor Rijkswaterstaat. Ik heb Koen ervaren als een goedlachse, sympathieke vent met veel creatieve ideeën. Door de uitstekende communicatie heb ik werkelijk genoten van onze samenwerking!”

Regionaal Archief Rivierenland:

“Fiks Film is zeer professioneel. Ze weten heel goed de teksten in de creatieve ideeën om te zetten en leveren snel werk. Ook is er gelukkig nog ruimte voor tussentijdse aanpassingen en verwerken van nieuwe ideeën.
Zeer zeker aan te bevelen!”

Rowing without limits:

“Dear Fiks Film, you are making our dreams come true! Through your work, you have provided potential municipality subsidy and external funding sources the high-quality visuals they require to make informed decisions regarding future funding. We appreciate all that you do!”