Animatie voor Provincie Groningen

Voor onze vrienden van de provincie Groningen maakten wij een animatie die inzicht geeft in de nijpende situatie waarin zij zich bevinden. Groningen heeft namelijk te maken met een grote krimp. Groningen is een zogenaamde ‘Krimpregio‘. Dat houdt in dat jonge (vaak hoogopgeleide) mensen vertrekken uit Groningen. Om dit probleem in kaart te brengen hebben wij een serie geproduceerd van drie korte video’s. De drie video’s bieden de kijker een kijkje in de levens van hypothetische Groningers.

Ook een animatiefilm?   Bekijk ons portfolio

Animatie-Provincie-Groningen

Over het project: Provincie Groningen

We kregen al snel door van de opdrachtgever dat de doelgroep ‘Den Haag’ betrof. ‘Den Haag’ als in; Alle besluitvormers, beleidsmakers en iedereen die maar wat van doen heeft met het maken van beslissingen omtrent de krimpregio’s. De provincie wilde Den Haag inzicht geven in de actuele situatie in Groningen. Tijdens de briefing voor het animatieproject kwam al snel de zin ‘Het is 5 voor 12’ op tafel. Want dat is het in Groningen, 5 voor 12. En aan ons de taak om dat op een aantrekkelijke manier te communiceren.

Animatiefilm-provincie-Groningen

De animatiefilm: Jan

De animatiefilm over Jan geeft inzicht in de situatie van een jonge scholier. Hij gaat volgend jaar naar de middelbare school. Echter, zijn door de krimp veel scholen gesloten. Wat moet Jan doen? En hoe reageren zijn ouders hierop? Door een beperkter aanbod, moet Jan misschien wel een opleiding kiezen die niet goed bij hem past.

De animatiefilm: Suzan

Naast dat we mensen inzicht geven in wat een krimpregio precies is willen we ook laten zien dat Groningen een fantastisch mooie provincie is. Met veel talent, natuur en ander schoon. Dat doen we iedere keer in het begin van de animaties.

De animatiefilm: Samenwerken

In deze laatste geanimeerde video willen we Den Haag inzicht bieden in de goede wil van Groningen. We willen laten zien dat Groningen hartstikke goed bezig is, dat Groningen graag wilt samenwerken en dat Groningen alles in huis heeft om er iets moois van te maken!