Animatie voor de VUmc

Het VUmc Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar het voorkomen van bij het voorschrijven van medicatie in de zorg. De zorganimatie die wij met Fiks Film produceerden voor het VUmc geeft een kijkje in de inzichten die zij tijdens hun onderzoek hebben gedaan. De animatieproductie wordt door de Amsterdamse zorgorganisatie gebruikt voor bijvoorbeeld presentaties. Ze zetten hem daarnaast ook in om zorgpartners, zoals apotheken, andere ziekenhuizen en artsen te informeren over hun onderzoeksresultaten.

Zorganimatie laten maken?

 

Uitgewerkte illustratie vumc

Over het project: Amsterdam VUmc

De opdrachtgever van het project voor Amsterdam VUmc, Rashudy, belde ons op naar aanleiding van een video die wij produceerden voor de Provincie Groningen. Zij vertelde ons dat zij ons haar vertrouwen gunde en een animatiefilm wilde over haar promotie onderzoek. Haar onderzoek had als thema; Medicatie. Meer in het bijzonder het voorkomen van foutief voorschrijven van medicatie (lees wel: Zonder opzet foutief voorschrijven). Na een tijdje brainstormen kwamen wij op het idee om de animatie over medicatie te maken mét medicatie.

Illustratie zorgvideo VUmc

De animatieproductie

Kort gezegd stonden we, ondanks ons fantastische idee om een animatie óver medicijnen mét medicijnen te maken, voor een uitdaging bij deze animatieproductie. Hoe gaan we dat precies doen? Het originele idee was gebaseerd op een research die wij deden op de ontzettend mooie mediums als Google en YouTube. We vonden een aantal goed gemaakte stop-motion animaties van hobbyisten. Wij zijn niet zeer ervaren zijn in het produceren van stop-motion. En wij wilden zéker niet bij het VUmc overkomen als hobbyisten. Dus bedachten wij ons stop-motion idee te combineren met onze verworven talenten; Digitale animatie producties. Conclusie: Een 3d geproduceerde animatie video. Volledig digitaal, maar nét echt.

Blog-zorganimatie-header-image

De animatiefilm

Het resultaat van flink wat research, brainstormsessies om de beelden aan te laten sluiten bij de tekst én klotsende oksels is een strakke animatiefilm. De zorganimatie, zoals we dat noemen, is met grote tevredenheid ontvangen. In het begin was het nog even spannend of wij de opdrachtgever van onze insteek konden overtuigen. Achteraf was het een van de beste insteken voor dit thema, deze boodschap en deze doelgroep.