Animatie voor BKR

De animatiefilm voor BKR is ook een project op zich. Het onderwerp van de video is voor de leek niet smeuïg, maar voor de betrokkenen wel interessant. Aan ons de taak om een verhaal over VIS (Verificatie Identificatie Systeem) in een leuk jasje te gieten. BKR, Bureau Krediet Registratie, is een organisatie die van oudsher veel papier gebruikt. Inmiddels zijn ze daarentegen modern en digitaal. Hun afkomen heeft ons geïnspireerd om de bepaalde videostijl te kiezen voor de uitleganimatie.

Ook een animatieproductie maken?

BKR animatie video stijl

Over het project: BKR

Nadat wij met grote trots met de uitleganimatie aan de slag mochten voor BKR, hebben wij op basis van een gedegen briefing het script zo kort en bondig mogelijk geschreven. Zelf staan wij altijd voor KISS; Keep It Simple Stupid. Echter, soms is er informatie die je niet weg mag laten uit een videoscript. Dat was hier het geval. Toch hebben wij samen met de opdrachtgever het script zo kort en bondig mogelijk geschreven. Daarnaast hebben wij door de ‘papierstijl’ waarin wij de film hebben opgemaakt er een leuk en dynamisch sausje overheen gegoten. De video is een samenstelling van 2d animatietechnieken en 3d animatietechnieken.

BKR 2d en 3d animatietechnieken

De animatiefilm: BKR

De animatiefilm voor het BKR is, zoals eerder gezegd opgebouwd uit verschillende technieken. We hebben ervoor gekozen om de video op te bouwen uit verschillende ‘digitale lagen papier’. Deze lagen vormen vervolgend met behulp van verschillende kleuren en vormen de figuren die het verhaal beeldend vertellen. De video is in ‘overheidsblauw’ opgemaakt. De reden hiervoor is dat blauw een kleur is van vertrouwen en rust. Een financiële organisatie als BKR is zeer zeker gebaad bij de beide toeschrijvingen; Vertrouwen en rust.