Animatie video in muziekclip

Om de week even lekker te breken, staan er weer drie heerlijke animatie video’s voor jullie klaar. Deze keer met als gemene deler muziek. Het gebruik van animatie video in een muziekclip kan leiden tot bijzonder mooie en inspirerende kunstwerkjes. De onderstaande video’s zijn geselecteerd op verschillende criteria, niet per definitie op muzieksmaak. Houd je van muziek en toffe videoclips en wordt je graag geïnspireerd? Lees en kijk dan verder!

Houd je niet van muziek, maar wel van animaties? Neem dan een kijkje in ons animatie portfolio!

Animatie portfolio

Muziekclip laten maken

Animatieclip - Rocket Man

Recent is er een film over Elton John uitgekomen, genaamd Rocket Man. De meningen over die film verschillen sterk. Los daarvan, deed de film mij denken aan een hele mooie animatieclip die in 2017 voor Elton John zijn nummer Rocket Man is geproduceerd.

Het mooie aan deze animatiefilm vind ik de extra aanvulling van de videobeelden op de songtekst. De tekst van het nummer doet je in eerste instantie denken aan een verhaal over een astronaut. De extra laag geeft je daarentegen een hele andere kijk op het nummer. Veel meer ga ik er niet over zeggen. Je moet de muziekvideo gewoon even kijken: Geluid aan én actie!

Animatieclip - Clint Eastwood

Natuurlijk kan de onvolprezen koning op het gebied van animatie in muziekvideo’s niet ontbreken; Gorillaz. De stijl en de karakters die ze hebben neergezet zijn misschien nog wel meer herkenbaar dan de uitstraling van de real life muziekgroep. Als animatieproducent vind ik het prachtig om te zien hoe een muziekgroep hun identiteit laat bepalen door animatie en illustratie! Zet je geluid lekker hard en kijk de video!

Het liefst hadden we het nummer ‘Feel Good’ gedeeld, maar die videoclip heeft sterke privacysettings. Klik hier om direct de muziekvideo te bekijken

Animatieclip - Land of Confusion

De animatieclip van Disturbed, genaamd Land of Confusion, is toch wel één van mijn persoonlijke favorieten. Op YouTube is hij meer dan 57 miljoen keer bekeken. De uitstraling van de video is wat grimmig, maar de video (en de songtekst) hebben een sterke boodschap.

De video is inmiddels 10 jaar geleden geproduceerd, maar wordt met de dag relevanter. Er zit dan wel een zeer politiek smaakje aan de video én je kunt ervan vinden wat je wilt, maar de animatie is een prachtige vertolking van het nummer. Zeker in tijden van corona, waarin de politiek een steeds grotere invloed krijgt op ons dagelijks leven, kan de video nog steeds stof doen opwaaien.

Fiks Film en muziek video's

Met Fiks Film hebben wij nog niet het genoegen gehad om muziek video’s te produceren. Wel hebben we een aantal leuke producties mogen draaien voor de cultuursector, zoals het Nijmeegse festival Drift om te dansen en het Brabantse muziekpodium Mainstage. Hiernaast zie je onze artiesteaankondiging voor Marcos Valle! Wil je meer weten over onze videoproducties? Kom in contact!

Kom in contact!