5 creatieve animatie video’s

Eens in de zoveel tijd delen wij een mooie selectie van creatieve animatie video’s die ons inspireren, doen lachen of die gewoon heel sterk in elkaar zitten. De animatievideo’s die wij nu voor jullie hebben geselecteerd hebben, stonden al enige tijd op onze radar. Het toffe van geanimeerde content is dat je helemaal vrij bent in de vormgeving van élk element uit de video. Met een beetje fantasie kun je dus al de tofste en meest creatieve videoproducties neerzetten.

Natuurlijk is het altijd een wisselwerking tussen de creativiteit van de videoproducer en die van de opdrachtgever en er zijn natuurlijk altijd ‘grenzen’. Een productie kán erg leuk worden wanneer de grenzen worden opgezocht en wanneer je als producent het vertrouwen van de opdrachtgever geniet. In de geselecteerde videocontent zie je voorbeelden terug van durf, humor, creativiteit en intelligentie. Die laatste, intelligentie, is zeer belangrijk. Een goede storyline neerzetten vergt namelijk veel van de creator.

Veel plezier met het kijken van de video’s!

3D video met prachtig kleurwerk

De onderstaande animatiefilm is geproduceerd voor een verfproducent. Als je voor een opdrachtgever een video mag produceren, is het altijd tof om opzoek te gaan naar elementen die uniek zijn voor de betreffende opdrachtgever. De producenten van onderstaande video hebben hun ‘unieke element’ gevonden in de kleurstalen. De gehele video is opgebouwd met kleurstalen in een 3D-omgeving. Het prachtige kleurwerk zorgt voor een unieke kijkerservaring.

Door op een dergelijk creatieve manier om te gaan met inhoudelijke elementen, kun je kijkers beter boeien. Enerzijds door de unieke uitstraling van jouw video en anderzijds door de frisse en heldere content. In onderstaande video wordt naast het ‘beeldverhaal’ géén tekstueel verhaal verteld. Daardoor ligt de focus meer op het beeld. Een goede keuze als je het mij vraagt!

Uitlegvideo met karakter

Wauw! Wat een geweldige productie. De eerste paar seconden van de video sprak de stijl mij niet per se aan, maar als je de video doorkijkt zie je hoe geniaal de video in elkaar zit. De manier waarop deze uitlegvideo gaandeweg het karakter van een brandfilm of inspiratiefilm krijgt, is verbazingwekkend. Natuurlijk helpt het mee dat ook het onderwerp ons dicht aan het hart ligt, maar de opbouw in kleur, landschap, muziek en gevoel is erg sterk neergezet.

De storyline van de video is ook bijzonder goed. In de intro zie je alle goede intenties van de boer. Hij wilt geld verdienen voor zijn jonge gezinnetje. Hij stapt over van natuurlijke veeteelt naar ophokken. Daarbij gooit hij zijn eigen normen en waarden in de wind. Je ziet hem ‘na de wisselscene’ terugkomen op zijn acties, waarin hij na een donkere periode zijn plannen opnieuw vormgeeft. Het is erg knap hoe in zo’n korte tijd zonder tekst een verhaal zo helder kan worden vormgegeven.

Humor in video doet altijd goed

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar humor in video doet bijna altijd goed. Deze onderstaande video is er één uit een serie. De video bovenaan deze blog behoort tot dezelfde serie. De producent wilt duidelijk maken dat het beter is om in groepen te reizen dan alleen. Dat doen ze op een zeer unieke en toegankelijke wijze. Daarnaast is het tof dat voor het promoten van het nemen van de bus (een duurzame keuze), gebruik wordt gemaakt van elementen uit de natuur.

De brainstormsessies over deze videoserie moeten geweldig geweest zijn. De creatieve vrijheid die de producent van de opdrachtgever kreeg, is zeker terug te zien in het eindresultaat. Naast dat de video’s goed geanimeerd zijn, is het beeldverhaal erg leuk ingestoken. Kijk vooral ook even de andere video’s uit deze serie, gemaakt door Creative Conspiracy uit ons buurland België.

Maak het tastbaar

Wat ASN heel goed doet met zijn videoproducties, is het tastbaar maken van materie. Door beeldende voorbeelden te gebruiken, is het voor iedereen mogelijk om zich in te leven in het verhaal. Door gebruik te maken van dieren en niet van mensen in het verhaal, voorkomen ze dat ze mensen tegen het zere been schoppen. Wat ze daarmee bereiken is dat mensen zich niet direct ‘verdedigen’ tegen een boodschap; Het gaat tenslotte in eerste instantie niet over ‘ons mensen’. Doordat je de weerstand voorkomt, plant je een klein zaadje, waarvan je hoopt dat hij uitgroeit tot een wezenlijke gedragsverandering.

ASN heeft natuurlijk meer van deze prachtige commercials, geproduceerd door onder andere Ambassadors. Die moet je vooral even bekijken via YouTube of Vimeo. En wist je trouwens dat het heel makkelijk is om over te stappen naar een duurzame bank? Privé ben ik een tijdje geleden overgestapt. Onder andere omdat ASN duurzaam opereert en investeert in tegenstelling tot mijn toenmalige bank. Echt een aanrader!

Sparren met Fiks Film?

Wil je sparren met ons óf onze animatie video’s zien? Kijk dan gerust even rond.

Kom in contact Bekijk onze animatie video’s