Animatie video’s voor overheden

Met Fiks Film maken wij voor veel overheden animatie video’s. Gemeenten, provincies en andere publieke organisaties zien veelal de meerwaarde ervan in. In de communicatie naar inwoners moet je als gemeente steeds meer rekening houden met de leefwereld van die inwoners. Vandaag de dag heb je nou eenmaal het grootste bereik met online campagnes. Animaties kun je laten maken voor verschillende sociale media, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn of TikTok.

Hieronder hebben we verschillende thema’s en bijbehorende animatiefilms op een rij gezet. De uitleganimatie hiernaast hebben wij gemaakt voor Rijkswaterstaat om inwoners te stimuleren tot het gebruiken van deelauto’s.

Kom in contact Bekijk onze animatie video’s

Gemeente Ede - Natuurlijke ongemakken

Als animatiestudio werken wij veel samen met de gemeente Ede. Daardoor hebben we inmiddels een zeer soepele workflow kunnen opzetten en kunnen we snel schakelen. Wanneer er zich in de gemeente ‘natuurlijke ongemakken’ voordoen, kunnen we snel animaties produceren, zodat zij op de juiste manier kunnen communiceren met hun inwoners.

Voor de hiernaast getoonde animatiefilm hebben wij het verhaal van de processierups in beeld gebracht. Het was voor deze video belangrijk om te tonen dat de gemeente relatief veel moeite doet om overlast te beperken. De inwoner ziet (en voelt) dat niet, omdat veel van de werkzaamheden van de gemeente intern of in de nacht plaatsvinden.

Gemeente Wijchen - Financiële regelingen

Samen met de gemeente Wijchen hebben wij een video gemaakt over hun ‘kindregeling‘. Deze regeling is in de wereld geroepen om ouders van jonge kinderen financieel te ondersteunen. Dat kan zijn voor zwemles, maar ook voor het aanschaffen van hardware, zoals een laptop.

Omdat de gemeente Wijchen wist dat de jonge ouders zich veelal online begaven, werd besloten een kort videootje te maken met een prikkelende boodschap. De animatiefilm geeft kort inzicht in de regeling en verwijst de doelgroep vervolgens door naar de betreffende website van de gemeente.

Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag heeft onze animatie studio ingezet om hun zeer complexe boodschap te vertalen naar pakkend beeld en tekst. De video is geproduceerd voor een project, genaamd Conscious Cities. Het project beslaat een hackathon omtrent uitdagingen van de 21ste eeuw.

 

Gemeente Nijmegen - Introduceren

EDIC is een onderdeel van de gemeente Nijmegen. Het bestaat al geringe tijd. Echter, worstelden ze met hun bekendheid. Ze vonden het lastig om hun doelgroep te bereiken. Daarom maakten zijn  een animatie video.

In de animatiefilm wordt uitgelegd wat EDIC precies voor inwoners van Nijmegen kan betekenen. Op een bepaalde manier proberen we door middel van de video mensen te werven voor de dienst van EDIC. Ze zijn er namelijk niet voor niets en willen inwoners graag ondersteunen bij initiatieven en plannen.

Provincie Groningen - Awareness

Voor de provincie Groningen hebben wij animaties geproduceerd die gericht zijn op ‘de politiek’ van Den Haag. De videocampagne moest inzicht geven in de benarde situatie waar Groningen zich in bevond door de grote leegloop en niet toepasselijke financiële steun vanuit het rijk.

De krimpregio, zoals Groningen zichzelf betiteld, heeft behoefte aan financiële steun op maat, zodat zij al hun inwoners op de beste manier kunnen bedienen. Het beleid uit Den Haag is té algemeen bepaald en niet van toepassing op speciale gevallen, zoals Groningen.

BKR - Uitleganimatie

Voor semi-overheidsorganisatie Bureau Krediet Registratie hebben wij een uitleganimatie geproduceerd. De animatie geeft inzicht in het ‘VIS’. Dat is een systeem waarmee je als bedrijf de identiteit van een klant of gebruiker kunt controleren.

Inhoudelijk gezien is de animatie vrij technisch. Echter hebben wij met de productie ons erop gericht om de stof zo eenvoudig mogelijk in beeld en taal te vertellen. De beelden zijn opgemaakt uit 2D lagen in een 3D omgeving. Op die manier houden we de beelden onderhoudend.

Gemeente Ede - Jongerencommunicatie

Hoe bereik je jongeren in de gemeente Ede met jouw communicatie als overheid? De gemeente Ede doet dat veelal met gebruik van video via sociale media waar jongeren zich op bevinden. Dat is effectief en snel; Precies aansluitend op de leefwereld van jongeren.

Voor de animatiefilm hebben verschillende jongeren uit de Edese raad meegedacht over hoe de video vorm kreeg. Uiteindelijk is gekozen voor een zeer vlotte video, zonder ‘angst inboezeming’ met een luchtig karakter.

Animatie studio Fiks Film

Heb jij ook vragen over animatievideo’s, uitleganimaties, animatiefilms, awareness campagnes, filmpjes, brandvideo’s óf iets anders? Schroom niet het aan ons te vragen. We zijn zeer benaderbaar en staan jou graag te woord! Wij maken met liefde animatie video’s voor overheden. Al tientallen collega’s gingen jou voor.

Kom in contact

Animatie-Provincie-Groningen