Animatie video in e-learning

Er worden in Nederland steeds meer e-learnings gemaakt en gebruikt. Het is een effectieve methode om mensen op een hele interactieve manier kennis bij te brengen. Het ‘leren op afstand’ groeit nog wekelijks in populariteit. Zeker wanneer op locatie leren door omstandigheden (bijvoorbeeld Covid-19) niet mogelijk is. Natuurlijk zijn er goede e-learnings en minder goede e-learnings. Iedereen kent wel die ‘saaie’ online cursus, waarvoor je gewoon een paar keer op en neer klikt om hem te halen. Daarom is het belangrijk om de cursussen aantrekkelijk aan te kleden met video, animatie en illustratie. Daarnaast is een sterk design áltijd belangrijk voor de gebruikservaring.

Stijl dance4life video 3

Animatie in e-learning

Animatie video is dé manier om onderwerpen extra helder uiteen te zetten. Wanneer het gaat om een complex of bijvoorbeeld technisch onderwerp, kun je met uitleganimaties heel mooi illustreren hoe de zaak in elkaar steekt. Daarnaast dienen illustraties natuurlijk als een leuke en toegankelijke pauze tussen al het online leren door.

e-learning illustratie 1

Illustraties in e-learning

Ook door middel van illustraties in een e-learning kun je uitstekend een boodschap verhelderen of ‘extra lucht geven’. Een vorm van illustraties is de infographic. In zo’n infographic wordt op een hele grafische manier een bredere boodschap uiteengezet met behulp van illustraties, grafieken en schema’s. Illustratie en animatie is daarin eigenlijk vrijwel in iedere situatie beter en effectiever dan tekst.

e-learning illustratie 2

Mensen leren en denken in beelden

De mens is een geboren beelddenker. Zo maakten men al gebruik van beelden vóórdat men leerde te spreken. Denk daarbij aan de eeuwenoude grottekeningen. Een leuke manier om te testen of jij als mens een beelddenker bent is als volgt; Denk aan de roze olifant. Zeer waarschijnlijk zie je dan een roze olifant en niet de tekst ‘roze olifant’. Onze theorie is dat we eigenlijk allemaal in meerdere of mindere maten beelddenkers zijn.

Onze beelddenk-theorie is dan ook de reden dat het belangrijk is om te blijven communiceren met beeld. Dat kan natuurlijk altijd in combinatie met tekst. De twee kunnen elkaar prima versterken. Daarnaast vervult tekst natuurlijk nog meerdere hele andere doelen. Sommige van die doelen kun je niet behalen met behulp van alleen beeld. Het blijft dus belangrijk om het evenwicht te vinden tussen beeld en tekst.

Animatie video's en illustraties van Fiks Film

Bij Fiks Film zijn we gespecialiseerd in het produceren van animaties en illustraties. Samen met opdrachtgevers gaan we in gesprek om de voor hun beste middelen te produceren. Dat kunnen illustraties zijn, animaties of infographics.

Kom in contact Bekijk onze animatie video’s