Animatie studio Fiks Film

Met Fiks Film zijn wij een trotse animatie studio die zich richt op het produceren van strakke, effectieve en heldere video’s. Dat kunnen uitlegvideo’s zijn, brandvideo’s, explainers, infomercials en ga zo maar door. We zitten inmiddels een dikke 6 jaar in het vak en hebben een grote verscheidenheid aan bedrijven geholpen. Van grote commerciëlen, zoals PostNL, tot aan de lokale ondernemers. Iedere opdracht is uniek en vraagt om een andere benadering. Tijdens een verkennend gesprek met de opdrachtgever bepalen we óf we bij elkaar passen en hoe we het project gaan aanvliegen.

Wil je ook een animatie video laten maken?

Kom in contact Bekijk onze animatie video’s

Animatie studio Fiks Film

Werkwijze

Door vallen en opstaan leert men. Na honderden animaties geproduceerd te hebben, kennen we het klappen van de zweep. In onze werkwijze staan twee pijlers voorop: Het bewerkstelligen van een constructieve samenwerking én het behalen van een hoge kwaliteit in design en motion.

Constructieve samenwerking

Pijler één is het bewerkstelligen van een constructieve samenwerking. De opdrachtgever is ten alle tijden dé expert in zijn vakgebied. Soms samen met een enkele collega, soms in samenwerking met een heel team van meedenkers. Als animatie studio zijn wij dus overgeleverd aan de informatie die wij van een opdrachtgever ontvangen. Natuurlijk zijn wij in dit proces geen passieve ontvanger, maar een actieve gesprekspartner. We stellen de juiste vragen en gaan opzoek naar hét doel van de video: Wat willen we dat de doelgroep na het zien van de video doet/doorvertelt/onthoud/et cetera?

Animatie studio samenwerking

Hoge kwaliteit design

Met ons door ervaring geharde team gaan wij opzoek naar het best passende design voor een opdracht. De illustratiestijlen worden ontwikkeld door één of enkele van onze illustratoren. Samen leveren zij verschillende stijlen op aan de opdrachtgever. In overleg met ons wordt vervolgens gekeken naar de best passende stijl óf naar mogelijke aanpassingen.

Animatie studio motion design

Scherp oog voor motion

Als de stijl gekozen is, gaan we aan de slag met het produceren van de animatie. We zullen het storyboard verder uitwerken in illustraties en die illustraties uiteindelijk animeren. Tijdens dit animeren, zullen we kijken naar passende motion. Kiezen we voor een vloeiende vormen en beweging óf kiezen we voor de stop-motionstijl. Onze animatie studio heeft ervaring met een grote verscheidenheid aan animatiestijlen. Daag ons vooral uit op het gebied van animatie en motion!

Animatie studio motion design